Muayeneler
Kardiyoloji Muayenesi
Kolesterol – HDL Kolesterol – LDL Kolesterol – Total Trigliserid:
Kalp damar hastalıkları yönünden risk belirlenmesi, kolesterol metabolizmasının değerlendirilmesi, diyet düzenlenmesi ve takibi gibi amaçlarla kullanılır.
EKO (Ekokardiyografi):
Kalp ve solunum sisteminin değerlendirilmesinde kullanılır.
EKG (Elektrokardiografi):
Kalp ritm (atım) düzensizliklerinin saptanmasında kullanılır.
Kardiovasküler Stres Test (Efor Testi):
Efor testi; kalp yükünü giderek artıracak şekilde egzersiz yapılırken, EKG’nin sürekli izlenmesi ve belli aralıklarla kaydedilmesi olarak özetlenebilir. Egzersiz, koşu bandında belli bir süre ve hızla yapılmaktadır.
Tele PA ((Kalp Teleradyogramlar )tek yön))
Telekardiyografi (tele), kardiyak değerlendirmenin temel kısımlarından biridir. Telekardiyografi kalbin boyutu ve görünümü, belli kalp boşluklarının genişlemeleri, akciğere giden kan akımı veya akciğer atardamar gölgeleri, ve akciğer dokusu ile ilgili hekime kabaca bilgi verebilir.
Kreatinin- ALT – AST
Üriner sistem olarak tanımlanan boşaltım sistemi, kan basıncının düzenlenmesi, vücut pH’ının ve kanın elektrolit düzeyinin dengelenmesini sağlar.
Genel Tetkikler
Kan Sayımı – Hemogram 18 Parametre: Kansızlık başta olmak üzere çeşitli kan hastalıkları ve pek çok diğer hastalığın tanısında kullanılır.
Glikoz (Açlık Kan Şekeri): Diyabet (şeker hastalığı) tarama, tanı ve takibinde kullanılır.
Vitamin D
Eksikliği şiddetli belirtilere neden olan vitamin, vücutta çok farklı işlevler için kullanılır. Kemiğin ana yapı taşlarından birisi olan kalsiyumun emilebilmesi için D vitaminine gereksinim vardır. Sinir sisteminin, kasların çalışabilmesi ve bağışıklığın devam etmesinde önemli görevleri bulunur.
Folik Asit(Folat)
Uygun folat konsantrasyonu, kan damarlarının içindeki endotel (kan ve lenf damarlarının iç yüzünü oluşturan doku) hücrelerini iyileştirerek hipertansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltabilir. Folat, vücudun hücrelerine oksijen alımını iyileştirmeye yardımcı olur.
Sodyum
Sodyum, suyun vücutta dağılımında çok önemli rolü olan bir mineraldir. Sodyum asit-baz dengesinin korunmasına yardımcı olur, kas kasılmasının ve sinir uyarılarının iletilmesinde gereklidir. Sağlık için çok faydalı bir mineral olan sodyum değerlerinin yüksek olmasının olumsuz sonuçları da bulunmaktadır.
Potasyum
Hücrelerin doğru çalışmasını sağlayan elementlerden biri olan potasyumun eksikliği de fazlalığı da sağlık açısından sorun oluşturabiliyor. Vücuttaki sıvı –elektrolit dengesini sağlayan potasyum iskelet ve kalp kası aktivitesinde etkili olarak hipertansiyon ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol üstleniyor.
Troponin I
Troponin testi, kandaki troponin T veya troponin I proteinlerinin seviyelerini ölçüyor. Bu proteinler, kalp krizinde olduğu gibi kalp kası hasar gördüğünde salınıyor. Kalpte ne kadar çok hasar olursa, kanda o kadar çok troponin T ve I görülüyor.
D-dimer
Damar içerisindeki pıhtılaşmayı saptayan bu test organ yetmezliğine bağlı hayati tehdit oluşturabilecek durumların tanı ve takibinde vücut direncini ölçerek hastalığın seyrini ölçmektedir.
Hormonlar
TSH: Tiroit hastalıklarının tespiti ve takibini sağlar.